Predikant Marrit Bassa

Sinds oktober 2022 ben ik de predikant van de Ontmoetingskerk in Heerde.

In 2012 werd ik predikant voor de Protestantse Kerk in Nederland. Ik ben getrouwd en op dit moment gaat al onze vrije tijd met liefde op aan onze jonge kinderen. Tussendoor probeer ik af en toe nog wat muziek te maken en luister ik naar allerhande podcasts.

Ik ben te bereiken op: predikant@okheerde.nl / 0578 755899 / 06 53479394

Donderdag is mijn vrije dag, dan ben ik niet beschikbaar.

Iets over mij: 

Na mijn studie theologie in Utrecht werkte ik eerst een tijdje aan de universiteit.

Daarna werd ik projectmedewerker bij de Raad van Kerken in Amersfoort en ging ik aan de slag voor de Jacobikerkgemeente in Utrecht. Daarnaast was ik op zondag altijd wel ergens te vinden als gastvoorganger. Het vieren en het nadenken over de vorm en inhoud van een kerkdienst is één van de dingen die ik het liefst doe. Voor mij komt in het vieren, of dat nu op zondagmorgen is of op een ander moment, het leven van de gemeente bij elkaar. In de vieringen wordt lief en leed gedeeld door mensen. Er wordt gebeden en gezongen. Soms vrolijk en voluit. Of zuchtend, omdat het weer een ouderwets lied is. De woorden uit de Bijbel zijn een spiegel voor wat we in de afgelopen week meemaakten. De zaken die ons als gemeente bezighouden mogen we loslaten en voorleggen in ons gebed. We kunnen even op adem komen. De vieringen zijn de plek waar we als hele gemeente staan in het volle Licht. Het licht dat Christus voor ons is.

Als predikant vind ik het het mooist als een viering voor zich spreekt. Wanneer de symbolen, rituelen, muziek en liturgie zelf het woord voeren. En waar ik als gelovige bij aan mag sluiten. Als een klein onderdeel van de rijke geschiedenis van kerk en geloof.

Mijn liefde voor liturgie en (kerk)muziek deed ik op tijdens mijn studie in Utrecht. Daar kwam ik terecht bij een kamerkoor. Samen met een paar koorleden gingen we mee op reis om te zingen in kathedralen in Engeland. Daar leerde ik de Anglicaanse liturgie kennen. De teksten en muziek inspireren mij om mijn werk te doen. ‘Liturgie’ klinkt voor sommige mensen als iets hoogdravends. Terwijl het juist heel concreet en direct kan zijn. Zo ben ik vaak op zoek naar kleine, eenvoudige symbolen die iets uit kunnen drukken van wat geloven met ons doet. In de Bijbel ga ik op zoek naar herkenbare verhalen en figuren. Het zijn vaak de kleine dingen waardoor je het grote verhaal van Opstanding, genade en vergeving dichterbij kunt halen. Als predikant hoop ik ook in deze gemeente een stukje mee te kunnen lopen in het geloofsverhaal van mensen.   Hiervoor was ik ruim 10 jaar predikant in een klein dorp met maar één kerk. Hier in Heerde is dat wel anders. Dat is meteen ook de uitdaging voor ons werk in de Ontmoetingskerk: Hoe kunnen we kerk zijn op een plek waar nog meer kerken zijn. Wat is onze eigen identiteit daarin en hoe kunnen we als kerken samen bezig zijn met geloven en zingeving op deze prachtige plek. Daar zet ik me de komende jaren graag voor in.Delen: 


Samenkomsten

Wij komen iedere zondag samen in de Ontmoetingskerk.
U kunt de diensten ook rechtstreeks volgen.
Ga naar 'Diensten' en klik op 'Kijken'.

Adres kerk

Ontmoetingskerk
Kanaalstraat 21
8181 HT Heerde

 

  

0

Je winkelwagen