Pastor Lida Brugmans

Per 1 oktober 2021 is Lida Brugmans onze pastor. Haar primaire focus is het ouderenpastoraat met als taken: pastorale begeleiding in crisissituaties. Stervensbegeleiding, leiden van rouwdiensten en de nazorg. Begeleiden van gesprekskringen met een pastoraal karakter.

Wie is Lida Brugmans.

Mijn levensreis begon in Dordrecht, waar ik opgroeide in een gezin met zes broers en drie zussen. Terugkijkend leerde ik daar dat zorgen en plezier niet elkaars tegengestelden zijn. Na een opleiding tot activiteitenbegeleidster werd ik aangenomen in een zorginstelling in Middelharnis. Waarom ik niet gewoon in Dordrecht een baan zocht, is me nog steeds een raadsel. Echter is het achteraf bezien ook een manier van doen die bepalend werd voor mijn leven.

Mijn weg zoek ik niet zelf, maar de weg zoekt mij. Zo reisde ik door van Middelharnis naar de Veluwe waar ik een langere periode werkte bij het Evangelisch Begeleidings-Centrum, toen een opvangcentrum voor mensen met verslavingsproblematiek. Tijdens die periode deed ik in deeltijd de opleiding HBO theologie in Zwolle. Met dat papiertje op zak leidde de weg mij naar Roemenië. Daarvoor moest ik wel wat hobbels overwinnen, want het land met alle gebeurtenissen die zich daar afspeelden sprak wel tot mijn verbeelding, maar niet tot mijn hart. Gelukkig veranderde dat toen ik daar eenmaal was. Achter alle droefenis en deerniswekkende omstandigheden ontmoette ik mensen zoals u en ik die verlangen naar geborgenheid en een leven voor het aangezicht van God. Het werd een passie om samen te zoeken naar nieuwe kansen en mogelijkheden en om aan hen die geen stem hadden een stem te geven. Zo kwam er in een Roma-wijk een onderwijsproject tot ontwikkeling, brak de zon door in het psychiatrisch ziekenhuis en mocht ik betrokken zijn bij het voortraject van wat later een dagactiviteitencentrum zou worden voor mensen met een beperking.

Na 12 jaar keerde ik terug naar Nederland en dat was, tegen mijn gewoonte in, een heel bewuste keuze. Want als ik iets geleerd heb dan is het dat we, alle goede bedoelingen ten spijt, de bevolking van een ander land niet het recht van eigenheid, cultuur en verantwoordelijkheid mogen ontnemen. Terug in Nederland werd een latent verlangen om als kerkelijk werker aan het werk te gaan wakker geroepen. De laatste jaren heb ik daar met veel plezier invulling aan gegeven in Emmeloord, Huizen en Zwolle.
Tja, en onderweg ontmoette ik ook nog Jan Willem van der Maaten. Sinds 8 september 2017 vormen we samen met zijn zoon en dochter een nieuw gezin. We wonen in Elburg-Oostendorp, dicht bij de molen. Een prachtig plekje waar we genieten van een landelijke leefstijl. Naast mijn werk vind ik het heerlijk om in de (groenten)tuin bezig te zijn, de kippen te voeren, of een stevige wandeling te maken door het bos.

Vanaf 1 oktober 2021 gaat mijn weg ‘de bult’ over richting Heerde. Een nieuwe weg waarop ik u en jou graag ontmoet om reisverhalen te delen, maar vooral ook om samen op te lopen in de aanwezigheid van die onzichtbare Ander.

Hoe bereikbaar?
Mijn vaste werkdagen zijn dinsdag en woensdag. Als u een afspraak wilt, kunt u mij bellen op 06-1263 9287; of een mail sturen naar: pastor@okheerde.nlDelen: 


Samenkomsten

Wij komen iedere zondag samen in de Ontmoetingskerk.
U kunt de diensten ook rechtstreeks volgen.
Ga naar 'Diensten' en klik op 'Kijken'.

Adres kerk

Ontmoetingskerk
Kanaalstraat 21
8181 HT Heerde

 

 

  

0

Je winkelwagen