hooglied-2Het was vroeger in veel gezinnen de gewoonte om na het eten een stuk uit de Bijbel te lezen. Het Bijbelboek Hooglied werd dan toch wel vaak overgeslagen en het staat zelfs niet in één Kinderbijbel. En zo werd er ook in de kerk meestal niet over gepreekt. Men was er wat verlegen mee.

In 2015 werden in de Ontmoetingskerk een aantal diensten gewijd aan Hooglied. Ds. Gert Wijnstok vertelde dat dit mooie Bijbelboek, het lied der liederen, in feite een musical is. En hiermee is het idee geboren om een eigentijdse musical over Hooglied te gaan maken.

Er worden verschillende werkgroepen gevormd, waaronder een scriptgroep. Deze groep gebruikt het boek Het lied van de oprechte mens: naar een nieuw verstaan van het Hooglied, geschreven door Ernst Marijnissen.  Ds. Gerrit Heuver schrijft de tekst en de leden van de werkgroep lezen mee. En het idee is om, net zoals The Passion te maken,  het verhaal met liederen uit deze tijd te gaan uitvoeren.

De musical Hooglied speelt zich af op één locatie. De plaats is de harem van koning Salomo. Een koninklijke harem, fraai, duur én van hoge kwaliteit. Een wereld van rijkdom en luxe, waar vooral het levensgenot van grote betekenis is. Alle haremvrouwen dromen van die ene nacht met de koning. Wie eenmaal tot de harem behoort blijft daar voor altijd. Er zijn wachters die de toegangen bewaken. Echter een jonge vrouw komt tegen haar zin in de harem. Deze jonge vrouw is verliefd op iemand van buiten de harem. Dat geeft dus spanning en onbegrip bij de andere dames van de harem.

Sinds eind augustus wordt elke woensdagavond geoefend. Ds. Gert Wijnstok is de regisseur en Inger Heij (www.nootzaakepe.nl) neemt het muzikale gedeelte voor haar rekening.

Naast de scriptwerkgroep zijn er natuurlijk nog veel meer mensen actief. Denk aan de kleding, techniek en decor, financiën, pr etc. Het is echt een gebeuren van mensen uit de Ontmoetingskerk, een stukje gemeenteopbouw.Delen: 


Samenkomsten

Wij komen iedere zondag samen in de Ontmoetingskerk.
U kunt de diensten ook rechtstreeks volgen.
Ga naar 'Diensten' en klik op 'Kijken'.

Adres kerk

Ontmoetingskerk
Kanaalstraat 21
8181 HT Heerde

 

 

  

0

Je winkelwagen