Project ZWO: Scholen in Bangladesh

In 2020 hebben we het hostel Amader Nir ondersteunt van Taizébroeder Guillaume in Bangladesh. Amader Nir (Bengaals voor ‘Ons Nest’), is het opvanghuis waar weeskinderen en slachtoffers van vrouwenhandel opgevangen worden. Door uw giften konden 15 kinderen die in ‘Ons Nest’ wonen onderwijs volgen. Volgend jaar zal het hostel zelfstandig worden, met andere donoren.

Project in Bangladesh.

Broeder Guillaume heeft nu een project op zich genomen van een overleden medebroeder, Frank. Het betreft schooltjes in kleine dorpen voor de kinderen van de kleuterschool en klas 1, daarna kunnen ze naar de regeringsschool die ver weg ligt. Om te voorkomen dat deze kinderen geen onderwijs ontvangen zijn deze schooltjes opgericht. De schooltjes worden op zondag gebruikt voor de kerkdienst.

Door het overlijden van broeder Frank en het wegvallen van donoren zijn deze schooltjes op dit moment niet in functie. Broeder Guillaume wil deze schooltjes in Dhonnakusa,  Boroeka, Baroeikandi en Ghorkanda graag weer opstarten. Het kost 60 euro per maand om één leerkracht, het onderhoud en muziekles in stand te houden. 

De commissie ZWO Gaven Delen heeft besloten om in ieder geval in 2021 één school te steunen voor 720 euro per jaar.Delen: 


Samenkomsten

Wij komen iedere zondag samen in de Ontmoetingskerk.
U kunt de diensten ook rechtstreeks volgen.
Ga naar 'Diensten' en klik op 'Kijken'.

Adres kerk

Ontmoetingskerk
Kanaalstraat 21
8181 HT Heerde

 

 

  

0

Je winkelwagen