21 april 2021

Bijwonen kerkdienst in coronatijd

Wat betekent dit nu voor onze kerkgang? Het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken, waar de Protestantse Kerk lid van is, adviseert: “Blijf zoveel mogelijk thuis en maak gebruik van de mogelijkheid om kerkdiensten digitaal uit te zenden en mee te maken.

Daarom heeft de kerkenraad van de Protestantse Gemeente Ontmoetingskerk het volgende besloten dat er maximaal 30 bezoekers inclusief de medewerkers aan de dienst in de kerkzaal aanwezig.

Wilt u een dienst bijwonen, dan kunt u zich opgeven bij de beheerder van het kerkgebouw : Marjolein Rooks via de mail koster@okheerde.nl (bij voorkeur) of tel . 0615607046 . Zij zal u beantwoorden of er nog plaats is. Er zijn bij de vieringen 30 mensen, dat is inclusief de medewerkers, welkom. Van u vragen we eigen verantwoordelijkheid. Kijk voor uzelf of u het veilig vindt om een dienst bij te wonen. Heeft u klachten, blijf dan thuis en volg de dienst online. Ga in de kerkzaal zo verspreid mogelijk zitten. Draag bij binnenkomst en verlaten van de kerkzaal een mondkapje. Hang de jas niet aan de kapstok, maar neem deze mee naar de kerkzaal.

Het moderamen van de generale synode adviseert gemeenten dringend niet te zingen tijdens de kerkdienst. Op dit moment mogen er 4 mensen zingen, op de voorste rij met een onderlinge afstand van 4 meter.


Nieuwsbrief – meeleven

Omdat we elkaar in ze deze nauwelijks meer ontmoeten, hebben we besloten om wekelijks een Nieuwsbrief te sturen. We doen het liefst per mail, maar we hebben niet van iedereen een mailadres.
Dus, indien u een papieren versie heeft gekregen maar u heeft wel mailadres, wilt u dit adres dan doorgeven aan: ledenadministratie@okheerde.nl.
Heeft u soms iets wat u graag zou willen delen met andere gemeenteleden, dan kunt u dit doorgeven aan Gesien IJzerman (meldpost@okheerde.nl) of aan Fredie van Holst (fredievanholst@live.nl).


Online kerkdiensten

Kijk onder het tabblad Diensten voor online luisteren.

De kerkdienst vanuit de Ontmoetingskerk is te beluisteren via kerkdienstgemist.nl ‘live’. Ook kerkomroep.nl blijft aangesloten, zodat de kerkradioluisteraars gewoon kunnen blijven luisteren zoals ze gewend zijn.


Ik zoek hulp www.nietalleen.nl

Ondanks het coronavirus (COVID-19), staan we voor je klaar. Overal in Nederland zetten talloze lokale organisaties en kerken zich in voor mensen die hulp kunnen gebruiken. Praktische hulp nodig? Een luisterend oor? Je bent #nietalleen.

Zo werkt het:
Bel met ons nummer: 0800-1322 
Maandag, dinsdag, donderdag: van 09:00 – 17:00 uur.
Woensdag: van 09:00 – 20:00 uur.
Vrijdag: van 09:00 – 16:00 uur.
Zaterdag en zondag gesloten.

Een lokale organisatie of kerk zal je zo snel mogelijk benaderen om je te helpen. 
Delen: 


Volg ons op Facebook

Samenkomsten

Tijdens de Corona-periode kunt u iedere zondag om 09:30 uur rechtstreeks de dienst vanuit de Ontmoetingskerk volgen.

Adres kerk

Kanaalstraat 21
8181 HT Heerde

 

 

  

0

Je winkelwagen